facebook-tracking
Импланто
логия
Импланти

Зъбни импланти

Зъбни импланти

Oптималното решение при липса на зъб

Най-модерните методи за възстановяване

Съвременната дентална медицина предлага най-добрата алтернатива на загубените естествени зъби – това са денталните импланти. Чрез възстановяването на липсващите зъби може да се постигне подобряване на качеството на живот.

Какво представлява имплантът?

 • Имплантът е титаниева конструкция, която заменя корена на липсващ зъб. Според случая върху него се монтират единична корона, мост или зъбна протеза.

Зъбни импланти преди постяване на коронитеЗъбни импланти с монтирани корони

Подготовка преди имплантите

Преди започването на имплантологично лечение трябва да се направи преглед и 3D компютърна томография. Трябва да се почистят плаката и зъбният камък и да се овладее инфекцията, ако има възпаление на венците. Вземат се отпечатъци и на гипсовите модели, които се отливат, анализира се оклузията и се правят водачи, които показват къде ще се позиционират имплантите и под какъв ъгъл.

3D компютърна томография

На 3D компютърната томография се вижда наличната кост, нейната височина и дебелина. Може да се прецени дали има възможност веднага да се пристъпи към лечение, или се налага костна аугментация или мекотъканна присадка. 3D образът ни показва разположението на важни анатомични структури в близост до мястото на имплантиране. Такива са долночелюстният нерв и артерия, максиларният синус и др.

 • Прецизността в планирането води до отлични дългосрочни резултати.
 • Невинаги наличната кост е достатъчна за поставянето на имплант.

Определяне на позицията на имплантите по 3D компютърна томография3D компютърна томография

Как протича лечението?

 • Хирургически етап – самото поставяне на импланта в костта.
 • Време на интеграция на импланта в костта.
 • Поставяне на гингиформер, който оформя венеца над импланта за поставяне на надстройката и короната.
 • Надстройка с корона.

Фактори за успеха на терапията

 • Етапите на лечение с дентални импланти зависят от индивидуалния случай на пациента – възможно е да бъдат поставени веднага след екстракция на зъбите или след известен период от време.

Предимства на имплантите

 • При липсващ зъб поставянето на имплант е за предпочитане пред изпиляването на съседните здрави зъби за поставяне на мостова конструкция.
 • Подобряват речта. Липсва притеснението, че при говорене подвижната протеза може да се размести.
 • По-лесно хранене. За разлика от подвижните протези, имплантите са фиксирани в костта, пациентите се хранят уверено с любимите си храни, без да изпитват болка.

Защо имплантите са оптималното решение при загуба на естествени зъби?

 • В естетическо отношение денталните импланти изглеждат почти идентично на естествения зъб.
instrument

Добър зъболекар би поставил качествени зъбни имланти единствено ако костта на челюстта е достатъчно широка и има дължина, за да приеме титаниеви зъбни импланти.

В нашата дентална клиника в Лозенец извършваме лечение със зъбни импланти на водещите световни производители на зъбни импланти.

Надстройка върху имплантМонтиране на корона върху имплант

Всеки добър стоматолог би предпочел да работи с качествени импланти, за които в годините има клинични проучвания и доказани положителни клинични резултати при лечение с импланти.

Ако изваденият зъб има гранулом, инфекция на корена или гной от венеца, е по-добре да се изчака и тогава да се постави зъбният имплант.

Постоянна корона върху зъбен имплант обикновено се поставя след няколко месеца, ако имплантът е в естетичната зона на предните зъби се поставя временна корона, която по-късно се заменя с постоянна корона.
В нашата стоматологична клиника поставянето на зъбни имплантати е напълно безболезнено.

Поставяне на имплант при костна загуба

Клиничен случай – пациентът е дама на 56 години с оплакване, че не може да се храни добре, венецът около зъба, който се клати, често се подувал и образувал гнойна колекция. Заради инфекцията, костта около този зъб е загубена и се наложи да бъде изваден.

Нa мястото на извадения зъб, възстановихме костта с костно вещество, покрита с мембрана.

Липса на дъвкателни зъби и разклатен от пародонтоза последен зъб.Дълбок пародонтозен джоб около последния зъб.Болният зъб е изваден, мястото е запълненено с костно вещество и мембрана и са поставени 2 зъбни имплантата.

Въз основа на направената компютърна томография, избрахме позицията на имплантите, като внимавахме за разположението на мандибуларния нерв и артерия, движещи се по очертания на снимката по-долу канал в челюстта.

Подготовка за метало-керамични корони върху зъбни импланти.Заздравяване на костта след изваждане на последния зъб, засегнат от пародонтит и направената костна присадка.

След 7 месеца, на мястото на извадения молар, е образувана нова кост и имплантите са добре интегрирани в костта. Пациентката е щастлива, че вече може да се храни нормално и няма спомен от гнойната инфекция, болката и дискомфорта.

Надстройки върху зъбни импланти.Вече здравата кост.Поставянето на имплант е възможно.

Ограничения за поставянето на имплант

Най-честата пречка за поставянето на имплант е липсата на достатъчно кост. В този случай се извършва процедура за костна аугментация с костозаместващи вещества, за да се увеличи обемът на костта в челюстта. Много често при горната челюст в областта на премоларите и моларите дебелината на костта не е достатъчна, защото там се намират максиларните синуси. Тогава се извършва хирургичната процедура „синус лифтинг“, при която мембраната на синуса се повдига и пространството под нея се запълва с костно вещество, за да се осигури достатъчна височина на костта за поставянето на импланти.

При поставянето на импланти в областта на фронталните зъби или така наречената естетична зона, често се налага прилагането на техники за костна и мекотъканна регенерация. Костта във фронталната област е по-тънка и бързата й резорбция след изваждане на преден зъб не винаги позволяват поставянето на имплант без предварителна подготовка на зоната на имплантиране.

Костна аугментация

 • Недостатъчната кост под максиларния синус изисква процедура, наречена синус лифтинг, и костна аугментация на алвеоларния гребен.

Недостатъчната кост под максиларния синус изисква процедура за повдигането му и костна аугментация на алвеоларния гребен.

Поставяне на имплант при костна загуба

Борим се да спасим всеки естествен зъб, но понякога напреднал инфекциозен процес, довел до костна загуба около корените на зъба, налага неговото изваждане. Костта не е достатъчна за поставянето на имплант и случаят изглежда безнадежден, но не всичко е загубено.

Недостатъчната кост за поставяне на имплант.Необходимите инсрументи.Пришиване на кост.

Костна аугментация

Благодарение на костозаместваща процедура, костта между зъбите бива възстановена. Няколко месеца по-късно поставянето на имплант и коронка бива възможно.

Вече здравата кост.Поставянето на имплант е възможно.

 • Поставяне на импланти в Dental Comfort
 • Предлагаме само най-качествените и реномирани марки импланти, доказали качеството си през десетилетията. КАЧЕСТВО НА ИМПЛАНТИТЕ
 • Избираме внимателно зъботехниците, с които работим, на базата на комплексни критерии. КАЧЕСТВО НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО
 • Отделяме нужното време за правилно планиране на лечението. ПЛАНИРАНЕ НА ЛЕЧЕНИЕТО
 • По време на поставянето на имплантите правим контролна дигитална рентгенова снимка. ПРЕЦИЗНО ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА ЕТАПИТЕ

 • Поставяне на импланти в някои дентални практики
 • Понякога заради ниската цена се прави компромис с качеството на имплантите. КАЧЕСТВО НА ИМПЛАНТИТЕ
 • В някои клиники селекцията на зъботехници става само на база цена или бързина. КАЧЕСТВО НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО
 • Невинаги бързата процедура води до добри дългосрочни резултати. ПЛАНИРАНЕ НА ЛЕЧЕНИЕТО
 • Някои кабинети не разполагат с рентген. ПРЕЦИЗНО ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА ЕТАПИТЕ
Услуги Услуги

Успешно лечение без болка

Многобройните случаи, проследени в денталната ни практика във времето, ни дават увереността, че можем успешно да се справим с всеки проблем. Имаме индивидуален подход към всеки пациент и влагаме внимание и грижа в работата си.

Научете повече