facebook-tracking
Профилак
тика
Грижа

За да ви предпазим
от проблемите

За да ви предпазим от проблемите

Правилно почистване
и редовни прегледи:
Постоянството в грижата за зъбите гарантира спокойствието ви във времето.

Как можете да предотвратите проблемите?

Причините да искате да запазите здравето на зъбите си и да полагате усилия в тази посока са много. Важен фактор е не само естетиката, но и цялостното състояние на организма. Множество клинични изследвания доказват връзката между заболяванията на венците, например, и болестите на сърдечно-съдовата система. За щастие, има няколко съвета, които трябва да следвате, за да запазите зъбите си до дълбока старост.

Денталните проблеми и общото здраве

  • Заболяванията на венците и зъбите могат да влияят на състоянието на целия организъм.

Обучение по орална хигиена за деца

Въпреки програмите за превенция на детския кариес, едно на всеки четири деца има поне един кариес преди навършване на 7 години. На 2-годишна възраст под ваше наблюдение и с вашите напътствия децата могат да бъдат оставяни сами да мият зъбите си. Малките пациенти трябва да бъдат обучени от зъболекаря как правилно да ги почистват.

Ролята на добрия зъболекар за изграждането на навици

Силанизираме зъбите с дълбоки фисури и ямки

  • Вашият зъболекар трябва да обучи детето ви как да почиства правилно зъбите си, за да са здрави.

Силанизиране на детските постоянни зъби

Около шестгодишна възраст изникват първите молари на децата. С много тънък пласт от силант могат да бъдат запечатани малките ямки и фисурки по дъвкателната повърхност на моларите. Това са зоните със значителен риск от развитие на кариес и запечатването им намалява вероятността от развитието му. Силанти могат да се поставят и при възрастните пациенти.

Първи мерки срещу детския кариес

  • Запечатване на зоните с риск от развитие на кариес.

Избягвайте вредните храни и напитки

Някои храни и напитки са по-вредни за вашите зъби от други Някои от любимите ви газирани напитки съдържат фосфорна киселина и цитрусови киселини. Прекомерната употреба на газирани напитки води до увреждане на емайла и бързо развитие на кариес. Има възможност, например, да замените тези напитки с чаша вода с резенче цитрусов плод вътре или смути от горски плодове.

Продукти, съдържащи захар

Доказателствата, че честият прием на сладки храни води до развитието на кариес, са безспорни. Захарта е основно гориво, захранващо бактериите, и повишава киселинността в устната кухина. След всяко приемане на захар, като се започне от подсладеното ви сутрешно кафе, например, до сладоледа вечер зъбите ви са атакувани от киселини в продължение на 20 минути.

Своевременна грижа

Затова е препоръчително да се намали броят на междинните хранения. Избягвайте храни, които полепват за по-дълго време по фисурките и ямките на коронката на зъба, като чипс, бонбони и др. След приема им е хубаво зъбите да се измият или устата да се изплакне с вода за по-бързото разтваряне на захарите.

Основни препоръки

  • Намалете честите хранения с богати на захари храни.
  • Избягвайте газирани напитки с фосфорна киселина.

Безболезнено отстраняване на подвенечния зъбен камък

Пародонтит при пушачи

Влиянието на цигарите

Освен че никотинът оцветява в различни нюанси на жълтото зъбите, той създава благоприятни условия за развитието на микроорганизми. Тютюнопушенето е причина за проблеми със венците и костта, която поддържа зъбите. Химикалите, с които се обработва тютюнът, могат да предизвикат злокачествени процеси в устната кухина.

  • Цигарите за вредни за зъбите и венците.
  • Никотинът от цигарите пречи на малките кръвоносни съдове да изхранват костта и меките тъкани около зъбите.

Четката за зъби

Tехниката на почистване и четката, която сте избрали, са изключително важни за доброто почисване. Ако четката е с много мек косъм, трудно се почистват местата, които са най-рискови за поява на кариес. От друга страна, ако четката е с твърд косъм и натискът при четкане е голям, може да се наруши емайлът на зъба или да се увредят венците.

Ако венците са болезнени и кървят при четкане, то тогава е необходимо да се почистят при вашия зъболекар с ултразвук или пародонтални кюрети. Натрупан е подвенечен зъбен камък и единствено професионалното почистване може да го премахне. След почистването и полирането болката изчезва, венците се успокояват и добиват нормален бледорозов цвят.

Кой е правилният избор?

  • Успехът зависи от правилната четка и правилната техника.
Услуги Услуги

Успешно лечение без болка

Многобройните случаи, проследени в денталната ни практика във времето, ни дават увереността, че можем успешно да се справим с всеки проблем. Имаме индивидуален подход към всеки пациент и влагаме внимание и грижа в работата си.

Научете повече