facebook-tracking
Коронки
фасети
Лечение

Съвременна естетична
стоматология

Съвременна естетична стоматология

Дигитален дизайн на усмивката: Защото красивата усмивка подобрява самочувствието.

Красива усмивка

Редица психолози са доказали емоционалната и социална важност на здравата усмивка. Усмивката създава първото впечатление, което е най-важно и се помни най-дълго. Красивата усмивка привлича вниманието на околните. Благодарение на естетичната стоматология можете да се сдобиете с усмивката, за която винаги сте мечтали.

 • Привлекателната усмивка оставя приятно първо впечатление.

Порцеланови корони и фасети

Порцелановите корони отговарят на високоестетичните изисквания на пациента. Използват се в случаите, когато зъбите са с по-големи дефекти, щифтови изграждания и тъмни оцветявания. Качествата на порцелана позволяват максимално пресъздаване на естествените зъбни структури и затова тези корони са подходящи и за фронталните зъби.

Фасетите са тънки люспички порцелан, които възвръщат естествения вид на вашата усмивка. Те представляват много добро естетично решение и притежават качества близки до характеристиките на натуралния емайл. Използват се, за да коригират леки отклонения в позицията на зъбите или потъмняване на зъба след кореново лечение.

Фасети се използват и за да затворят разстояние между зъбите или да възстановят формата/размерите на зъбите. Поставянето им изисква съвсем минимално изпиляване на зъбния емайл на предната страна на зъбите.

Обикновено при първото посещение се взема отпечатък от челюстите и се прави анализ на оклузията. Изготвят се временни фасети, които пациентът тества и преценява дали това е крайният резултат, който търси. След одобрението от страна на пациента финалните фасети се циментират окончателно. Фасетите са резистентни на агресивни оцветители, каквито са червеното вино, кафето и никотина, и при добра орална хигиена запазват първоначалния си цвят.

Първоначално състояниеКерамични фасети и корониКерамични фасети и корони

Предимствата на фасетите

 • Запазва се голяма част от натуралния зъб.
 • Естетичен резултат, който остава във времето.
 • Лесно се коригират неприятните за пациента дефекти.

Разрушени зъбиКариесиЩифтови изгражданияПрепарация на зъбите за поставяне на порцеланови корони и фасетиE-max корони и фасети

Порцеланови корони

Порцеланови корони

Бондинг

Бондингът е процедура по коригиране на дефекти, фрактури или разстояние между зъбите. Обикновено лечението се извършва в рамките на едно посещение, с минимално изпиляване от повърхността на емайла на зъба и с помощта на фотополимер.

Този вариант на лечение е по-евтин в сравнение с лечението с фасети или изцяло керамични корони.

 • Основно предимство на бондинга е максималното запазване на естествените емайл и дентин при процедурата.

Разстояние между зъбитеСъстояние преди лечение с бондингСъстояние след лечение с бондингСлед бондинг процедурата

Дигитален дизайн на усмивката

След детайлно фотозаснемане на лицето, зъбите и усмивката на пациента с помощта на компютърна програма според възрастта, пола и формата на лицето се пресъздава усмивката, която пациентът може да види преди започването на лечението.

Постигането на идеалната усмивка е комплексна задача, по която работят както зъболекарят, така и денталният техник, пародонтолог, имплантолог и ортодонт, ако е необходимо.

Познаването на определени естетични закономерности и пропорции ни помага да постигнем вида на зъбите, който ви кара да се усмихвате уверено.

Денталните зъботехници подготвят восъчен модел на промените, които предстоят. Моделът се изпробва в устата, без да бъдат изпилявани естествените зъби. При тази проба се проверява дали моделът е естетически и функционално издържан. По този начин още преди началото на лечението пациентът свиква с новите пропорции, форма на зъбите и височина на оклузията и участва активно в създаването на своята нова усмивка, като споделя кои детайли в конструкцията го притесняват и имат нужда от корекции. Ако са необходими промени по модела, те могат да се направят, без това да наруши естествените зъби.

Когато финалният резултат може да се визуализира още преди лечението да е започнало, пациентът се чувства спокоен и знае какво ще получи накрая.

Предимства

 • Можете да видите усмивката си още преди началото на лечението.
 • Перфектните пропорции създават усещане за красивото.
 • Активно участвате в създаването на вашата мечтана усмивка.
 • С визуализирането на крайния резултат пациентът е спокоен и знае какво ще получи накрая.

Работим с най-добрите зъботехници

ПРЕДИСЛЕДДигитален дизайн на усмивкатаГингивектомия и остеопластика на алвеоларния гребенПорцеланови фасетиПорцеланови фасетиПорцеланови фасетиКерамични фасети

Керамичен инлей

Керамичните инлеи най-често се използват при по-големи фрактури на зъбната коронка и главно за възстановяване на задни зъби (молари и премолари).

Характеристики на керамичните инлеи

Керамичните инлеи са с много висока устойчивост на износване и дългосрочен естетичен ефект. Не предполагат образуването на вторични кариеси, ако инлеят е поставен правилно и пасва добре на кавитета. Материалът, който се използва, не предизвиква чувствителност на зъба и коефициентът на термично разширение е близък с този на емайла. Имат минимална термична деформация при температурни промени.

Предимствата на керамичните инлеи

 • Много високи естетични качества и здравина.
 • Използват се за молари и премолари.
 • Изработват се по отпечатък в зъботехническа лаборатория.

Фрактура на заден зъбКерамичен инлейПоставяне на керамичен инлей

Избелване

Професионално избелване се провежда в кабинета и трае около час. Необходимо е преди избелването зъбите да бъдат почистени от плаката и зъбния камък и да бъдат полирани.

В някои случаи, когато се правят козметични възсановявания при фронталните зъби, се налага избелването на потъмнели вече девитализирани зъби с гел, който се поставя в кавитет вътре в зъбната коронка.

След приключване на избелването зъболекарят инструктира пациента за храните и вредните навици, които трябва да се избягват с цел по-дълготрайно запазване на ефекта от избелването.

Вид на зъбите преди избелване.Вид на зъбите 20 минути след избелване.

Предимствата на професионалното избелване

 • Процедурата е кратка, извършва се от стоматолог, който избира подходящите материали.
 • Няма риск за здравето на зъбите и венците.
 • Избелването се съобразява със здравословното състояние и индивидуалните потребности на пациента.

Вид на зъбите преди избелване.Вид на зъбите 20 минути след избелване.

Фотополимерна пломба

Материалът, който в наши дни се използва най-много от зъболекарите, е фотополимеризиращият композит. В последните години стоматологичните фирми разработиха естетични материали с превъзходни качества.

Дентинът и емайлът имат различни цветови нюанси и структурни качества. За да бъдат възстановени, се изискват материали, които се доближават до техните характеристики. Затова е необходимо при възстановяването им да се използва „послойна техника“ – използват се различни фотокомпозити, които най-много се доближават до нюансите, наситеност на цвета, транслуцентност и транспарантност на естествените зъбни тъкани.

Характеристики на фотополимера

Композитният материал търпи леки обемни деформации – свива се при неговото осветяване, за да се втвърди. За да се избегне свиването, обикновено материалът се нанася слой по слой на много малки порции – колкото оризово зрънце, и всяка порция се осветява с фотополимерната лампа по отделно. Със своята висока износоустойчивост, естетични качества и приемлива цена фотополимерът е прекрасен материал за дентални възстановявания.

Предимствата на фотополимера

 • Сравнително добри естетични качества на добра цена.
 • Достатъчно време и удобство за работа на стоматолога.
 • За по-голяма здравина материалът се нанася послойно на много малки порции.

Адхезивен мост

Адхезивният мост е добро решение за заместването на липсващ зъб. Не се налага изпиляването на съседните зъби, както при традиционната мостова конструкция, а само емайлът на съседните зъби се награпавява.

От вътрешната страна на зъбите, които са съседни на липсващия, се прикрепя специално влакно и върху него се изгражда зъб. Матералът, който се използва за моделирането на липсващия зъб, е фотополимерен композит.

След изграждането и полирането му добавеният зъб прилича на съседните, има същия цвят и се постига добър естетически ефект.

 • Много често при липсващ преден зъб, когато няма достатъчно кост за поставянето на имплант и за да се избегне изпиляването на съседните здрави зъби, решението е адхезивен мост
 • Естетична стоматология в Dental Comfort
 • Ще ви покажем снимка на проблема, който лекуваме. Извършваме лечение само когато наистина е необходимо. МИКРОСКОП
 • Използваме съвременни качествени материали. КАЧЕСТВЕНИ МАТЕРИАЛИ
 • Отделяме нужното време за всеки детайл. ПРЕЦИЗНОСТ
 • Напълно безболезнени процедури. БЕЗ БОЛКА
 • Избираме внимателно зъботехниците, с които работим, на базата на комплексни критерии. КАЧЕСТВО НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО

 • Естетична стоматология в някои дентални практики
 • При липса на микроскопска или рентгенова снимка пациентът не може веднага да добие представа за проблема. МИКРОСКОП
 • Понякога се прави компромис с качеството на материалите. КАЧЕСТВЕНИ МАТЕРИАЛИ
 • Често скоростта се оказва по-важна от прецизността. ПРЕЦИЗНОСТ
 • Невинаги комфортът на пациента се взема под внимание. БЕЗ БОЛКА
 • В някои клиники селекцията на зъботехници става само на база цена или бързина. КАЧЕСТВО НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО
Услуги Услуги

Успешно лечение без болка

Многобройните случаи, проследени в денталната ни практика във времето, ни дават увереността, че можем успешно да се справим с всеки проблем. Имаме индивидуален подход към всеки пациент и влагаме внимание и грижа в работата си.

Научете повече